Köpvillkor Mecia.se

Beställning

Vi säljer inom Norden, för Sverige så beräknas leveranskostnaden direkt, övriga länder offereras frakten i efterhand. Beställer du utrustning från Twin Busch så ska den betalas i förskott till vårt Bank Giro, först när vi mottagit din betalning så är produkten beställd. I samband med din beställning registrerar vi dina uppgifter i ett kundregister. Vi kommer ej lämna ut dina uppgifter till tredje part, med undantag för våra egenägda bolag inom koncernen. Vill du radera dina uppgifter ur vårt register så ska du meddela oss detta, dock så kommer alltid viss information finnas kvar om dig om du köpt vara med garanti. Först när garantin gått ut så kan dina persondata raderas helt.

Vi säljer till Privatpersoner med ålder minsta ålder 18 år och Företag.

Betalningsmetoder

  • Faktura 30 Dagar: ( Gäller företag och privatpersoner efter godkänd kreditprövning ) 
  • Banköverföring: Du betalar direkt via din bank. 
  • Leasing: Vi kan erbjuda Leasing till företag 12-60 Månader ( Ring oss för offert) 
  • Delbetalning: Vi erbjuder delbetalning med Collector Bank. För privatpersoner och företag.
  • Hyra: Vi hyr ut all möjlig utrustning till företag, ring 0220-10100 om du vill hyra utrustning.

Leverans

Mindre gods som skickas i paket skickas normal ut inom 24 timmar på vardagar from att vi mottagit din beställning. Leverans sker med Schenker och för privatpersoner så skickas paket till närmaste paketombud, för företag så skickas paket direkt till företagets adress ( OBS! Gäller endast Aktiebolag ). Tyngre utrustning från Twin Busch och Beissbart skickas först när vi mottagit varan till vårt lager i Hallstahammar 2-6 veckor. Vid behov av snabbare leverans så ring oss 0220-10100 för pris på direktleverans från Tyska lagret, extra debitering för valuta och frakt tillkommer på leverans från Tyskland.

Fraktkostnaden beräknas direkt i webbutiken. Vi debiterar tilläggsfrakt för Värmland, Norra Dalarna, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Kronoberg och Gotland. För exakt kostnad kontakta en av våra säljare.

Ångerrätt ( Gäller ej företag )

Du har som postorderkund ångerrätt i 30 dagar från inköpsdatumet. Om du inte är nöjd med en vara skickar du tillbaka den och betalar för returfrakten. Varan ska skickas tillbaka i originalförpackningen i rengjort och oförändrat skick tillsammans med retursedel och faktura. Specialbeställningar och metervaror återköps inte. Packa varan väl, eventuella transportskador till Twin Busch står du själv för. Twin Busch löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav. Återbetalning av varans pris och fraktkostnad sker inom 21 dagar från det att säljaren mottar meddelande om att avtalet hävts. Vid delretur förbehåller vi oss rätten att endast återbetala varans pris eftersom fraktkostnaden är samma oavsett antal och vikt. 

Transportskador

Om varan har transportskadats ska du anmäla detta direkt till chauffören eller senast efter 5 dagar till fraktbolaget som gör en skadeanmälan. Fyll i och skicka med retursedeln som vi bifogar med leveransen. Twin Busch står för fraktkostnaden av ersättningsvaran. Vid felleverans står Twin Busch för eventuell extra fraktkostnad.

Garanti

Vi lämnar 2 års Europa-garanti vid fabrikations eller material fel på samtliga Twin Busch produkter från inköpsdatumet. Spara alltid din faktura som är ditt garantibevis, och skall kunna uppvisas vid förfrågan. Varan skall inte ha utsatts för onormalt slitage, vanvårdats eller ej servats efter dom rekommendationer som Twin Busch Sverige ger. Garantin gäller inte heller slitage delar och förbrukningsvaror. Garantin är i första hand en utbytesgaranti, där vi skickar delar till dig som du sedan byter ut med stöd från oss. I särskilda fall kan vi åka ut för byte av del, men då debiteras resa och arbetstid för byte av del. På övriga produkter är det 1 års garanti om inget annat uppges på produkten. Kamasa produkter har livstids garanti om man efterföljer deras garantivillkor, se www.kamasatools.se för mer information om deras garantier.

Reklamation

Vid en eventuell tvist följer vi ARN´s rekommendationer. Enligt konsumentköplagen har du 3 år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Du måste lämna ett meddelande om felet inom skälig tid efter det att du har upptäckt det. När garantitiden har gått ut är det köparen som ska bevisa att felet fanns från början. ( Gäller ej företag, där gäller Köplagen )

Friskrivning

Vi friskriver oss från alla former av ekonomiska krav pga förseningar, trasig vara, missad kund, försenade arbeten mm. Twin Busch ( Expertenbolagen Nordic AB ) kan aldrig bli betalningsskyldig eller beläggas med Vite om det inte från början finns skriftliga överenskommelser om detta.

Containerbokning:

När du bokar vara i container så belastas ditt köp direkt. Du kommer alltså betala för din vara innan den ankommer till dig.